Embruix (25 i 26 de juny de 2016)

</>

Què és l’Embruix?

</>
El projecte de l’Embruix neix l’any 2009 d’una iniciativa de l’ Ajuntament de Sant Hilari Sacalm juntament amb un gran nombre d’entitats locals, gent vinculada al món de l’espectacle i una gran quantitat de col·laboradors, s’acorda fer un festival on tenen cabuda totes les activitats relacionades en certa manera amb les llegendes de les nostres contrades, la màgia, les bruixes i els seus brevatges, amb uns objectius comuns i prioritaris:

Recuperar la festa Major petita de Sant Hilari Sacalm (Sant Joan).

La conservació de la memòria col·lectiva de la nostra terra, amb la recuperació de les llegendes i les històries escrites o de transmissió oral.

La commemoració de fets històrics, amb la crema de bruixes, o suposades bruixes, i la seva persecució.

Donar a conèixer i intentar preservar l’ofici de les trementinaires, dones que corrien per les contrades de Catalunya, fent medicines naturals i guarint els malalts dels masos i de les cases pairals.

Ser un element de cohesió social, que involucri, diferents col·lectius i entitats en l’execució de totes les activitats.

Cal destacar l’espectacle “Sàbat de bruixes, guilla que fuig” que consisteix en una ruta de llegendes i reunió final de bruixes, ja que en les edicions anteriors va ser un èxit de participació i en que s’han involucrat diverses entitats i gent del poble a títol personal; més de 80 persones, entre actors, organitzadors, guies, etc. Sense la seva aportació no hagués estat possible la festa i esperem que en les properes edicions puguem comptar amb tots vosaltres.

Més informació